Pravila ponašanja na forumu Croatian Contest Cluba

Svi registrirani korisnici dužni su se pridržavati ovih pravila. Svoje neslaganje možete izraziti pasivnim praćenjem sadržaja foruma. Čin registracije znači prihvaćanje ovih pravila.

1. Na forumu se raspravlja samo o radioamaterskim temama a prvenstveno o kratkovalnim natjecanjima i temama vezanim u uz njih.
2. Forum u pravilu služi za razmjenu mišljenja, iskustava i znanja među korisnicima.
3. Na forum se prijavljujete ISKLJUČIVO sa svojom pozivnom oznakom.
4. Svaki član može imati samo jedan korisnički račun.
5. Član foruma je odgovoran za informacije koje objavljuje.
6. Poruke se objavljuju u odgovarajućim forumskim kategorijama i temama.
7. Poruke moraju biti u vezi teme o kojoj se raspravlja i ne smiju skretati raspravu u pogrešnom smjeru. Poruke koje se ne tiču teme rasprave bit će obrisane.
8. Naslov teme mora biti povezan sa sadržajem o kojemu želite raspravljati.
10. Prije postavljanja pitanja ili otvaranja nove teme pretražite forum. Možda već postoji odgovor na vaše pitanje ili je takva tema otvorena.
11. Kod odgovora koristite citate tako da citirate samo dijelove posta na koji odgovarate. Citiranjem dijela posta na koji odgovarate rasprava postaje jasnija i preglednija.
12. Ako želite naglasiti dio poruke koristite drugi oblik, veličinu ili boju slova.
13. Ako kopirate i stavljate dijelove ili cijele članke s drugih stranica ili foruma, obvezni ste navesti izvor tih informacija (preuzeto s …).
14. Da bi vaša poruka bila bolje shvaćena možete koristite grafičke emocije, tzv. ''smajliće'' kojima izražavamo raspoloženje i osjećaje.
15. Nije pristojno pisati velikim slovima, JER VELIKA SLOVA ZNAČE VIKANJE.
16. „Ne hranite trolove“. Ako netko namjerno provocira, „flejma“, potiče svađu - ignorirajte ga ili samo obavijestite moderatora. Odgovaranje na takve postove je baš ono što je „trol“ i htio postići. Isto tako ne otvarajte ili potičite teme koje više nemaju smisla,
17. Forum nije mjesto za privatne rasprave. Ako se želite obratiti samo određenom članu, pošaljite mu privatnu poruku.
18. Ponašanje na forumu podliježe svim pozitivnim propisima Republike Hrvatske čije kršenje nosi sa sobom i odgovornost po odgovarajućem članku predmetnoga zakona.
19. Svaki korisnik koji zamijeti temu ili dio nje koji nije u skladu s pravilima foruma, može iskoristiti opciju „Prijavite moderatoru“ i prijaviti korisnika i post moderatorima.
20. U pravilu članovi nemaju pravo tražiti brisanje tema koje su otvorili i sve što je napisano ostaje kao sadržaj foruma bez obzira na protok vremena. Moderator može iznimno odlučiti da se određena tema u cijelosti ili djelomično skloni na nevidljivi dio foruma.
21. Ukoliko autor obriše svoj post, može snositi sankcije ako je njegov sadržaj bio protivan ovim pravilima, a o tome postoji pisani zapis.


Na forumu CRO CC-a nije dozvoljeno:

1. Nisu dozvoljene osobne kvalifikacije članova foruma. U raspravama i mišljenjima se ne moramo složiti, ali svaka kvalifikacija ''ti si takav i takav'' na javnom forumu nije dopuštena.
2. Nije dozvoljeno nikakvo objavljivanje bilo kakove osobne prepiske (pismo, e-mail i sl.)
3. Nije dozvoljeno objavljivanje osobnih podatka drugih članova foruma kao npr. broj telefona, e-mail adresa, godina rođenja i slično, osim ako sam član foruma to nije objavio.
4. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje ili korištenja tuđeg korisničkoga imena i lozinke.
5. U obraćanju drugim sudionicima na forumu svi su korisnici dužni zadržati pristojan i civiliziran način ophođenja. Najstrože je zabranjen govor mržnje, poticanje na mržnju, segregiranje i ismijavanje po vjerskoj, nacionalnoj, profesionalnoj i političkoj osnovi te izvrgavanje ruglu zbog tjelesnih i govornih mana i osobina, stila života i osobnih sklonosti. Isto vrijedi i za narušavanje časti i ugleda svih sudionika na forumu.
6. Nije dozvoljeno bezrazložno poticanje svađe i uključivanje velikog broja korisnika kako bi se ometale normalne diskusije, kao i učestali napadi na jednog ili više sudionika.
7. Nije dozvoljeno pisanje poruka u kojima se na bilo koji način pokušava isprovocirati druge članove foruma.
8. Nije dozvoljeno reklamiranje niti davanje poveznica na reklame bilo kakve vrste.
9. Strogo je zabranjeno davati poveznice na web stranice na kojima se mogu razgledati ilegalno postavljeni sadržaji, stranice na kojima prevladava govor mržnje po bilo kojoj osnovi, koje potiču na nesnošljivost, protuzakonito ili društveno neprihvatljivo ponašanje te na pornografske web stranice.
10. Korisnici su dužni provjeriti da li je web stranica na koju daju poveznicu opasna zbog mogućih preuzimanja, virusa, „trojanaca“, „crva“ i bilo kakvih neprijateljskih programa koji mogu naštetiti računalu i njegovom vlasniku.
11. Nije dozvoljeno korištenje uvredljivih i skaradnih „avatara“ ili potpisa.
12. Nisu dozvoljene rasprave s političkim, religijskim, seksualnim sadržajima i konotacijama kako bi se poštivala opredjeljenja svih korisnika.
13. Ne smatra se prihvatljivim hiperaktivno ispisivanje postova koji ne pridonose temi rasprave.
14. Nije dozvoljeno osporavanje odluka i akcija moderatora, prepirka ili bilo koji drugi način omalovažavanja njihovoga rada, a sve primjedbe vezane uz rad moderatora možete uputiti uredniku weba, a urednik weba zadržava pravo njegovog javnog objavljivanja na forumu, ako za to postoji potreba.