CQ WW WPX CONTEST 2016 SSB počinje u 00.00 UTC u subotu, 26. ožujka, i traje do 23.59 UTC u nedjelju, 27. ožujka.  U natjecanju se radi na opsezima od 160 do 10 metara a u vezama se izmjenjuje RST + redni broj veze. Množitelji su različiti prefixi koji se računaju samo jednom tijekom natjecanja, bez obzira na opseg. 

 

Ne zaboravite da je rok za dostavljanje natjecateljskih dnevnika smanjen na samo pet dana tako da je 1. travanj dan "D" za slanje logova (do 23.59 UTC). Također ne zaboravite prijaviti svoju pripadnost Croatian Contest Clubu. 

Posljednjeg vikenda u ožujku dolazi do prelaska na ljetno računanje vremena pa će nam natjecanje završiti u 02 sata po lokalnom vremenu, u ponedjeljak, 28. ožujka. To je još jedna od posebnosti koja prati ovo natjecanje.

Na službenoj web stranici www.cqwpx.com možete pronaći pravila natjecanja i sve ostale informacije vezane uz ovo natjecanje. U Searchable Score Database možete pronaći sve rezultate od 1975 do 2013. godine dok u Record Filteru možete pronaći najbolji rezultat u bilo kojoj kategoriji, u bilo kojem DXCC entitetu.