EU HF CHAMPIONSHIP 2016 održava se u subotu, 06. kolovoza, od 12.00 UTC do 23.59 UTC. Radi se opsezima od 160 do 10m (bez WARC) a dozvoljene vrste rada su: CW, SSB i MiX. Ovo natjecanje specifično je i po razmjeni raporta koji se sastoji od RS(T)  i dvoznamenkastog broja koji označava godinu u kojoj je operator dobio svoju prvu dozvolu za rad na radio postaji.

Natjecati se mogu samo pojedinci u kategoriji Jedan operator, svi opsezi koja je podijeljena u 6 potkategorija ovisno o vrsti rada i snazi predajnika. U ovome natjecanju postoji i "Nacionalna kategorija" za koju se zbrajaju rezultati svih postaja iz jednog DXCC entiteta. Dakle, sudjelovanjem u natjecanju i slanjem vašeg loga doprinjet će te zajedničkom rezultatu 9A posataja.

Ne zaboravite da je rok za dostavu logova skraćen na 9 dana tako da, ove godine, svoje natjecateljske logove morate dostaviti do 23.59 UTC u ponedjeljak, 15. kolovoza.

Sve ostalo o ovome vrlo dinamičnom i interesantnom natjecanju možete pronaći na web stranici organizatora, Slovenia Contest Cluba.