Hrvatsko CW natjecanje ili kraće 9ACW contest jedino je hrvatsko međunarodno kratkovalno natjecanje. Contest se održava svake godine treći puni vikend u prosincu, a ove godine je to 17/18. prosinca s početkom u subotu u 14.00 sati po UTC-u i, a završava u nedjelju 20.00 u 13,59 sati po UTC-u. Pravila natjecanja se nalaze na stranici http://www.9acw.org

Ove godine se u istom termninu sa 9A CW natjecanjem održava i natjecanje Stew Perry TBC na 160m . Ukoliko odradite vezu sa postajom koja radi u Stew Perry contestu za redni broj veze upišite 000. Kako bi i vaš koorespondent dobio bodove za vezu s vama, nakon rednog broja otkucajte mu i svoju GRID square oznaku (npr. JN95, JN83, JN86.....).

Za natjecanje se mogu koristiti natjecateljski programi DXLog.net, N1MM, N1MMplus, WriteLog, i ostali programi koji mogu generirati Cabrillo format.
Dnevnici se stavljaju na HF robota www.hamradio.hr/hfrobot 8 dana nakon natjecanja, a ove godine je to 25. prosinca 2016. godine.

Još se možete prijaviti za sponzoriranje plaketa, za kategorije gdje je u popisu plaketa stavljen HRS, dovoljno je poslati mail na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Pozivamo sve radioamatere iz Hrvatske da sudjeluju u natjecanju prema svojim mogućnostima u jednoj od mnogo kategorija određenih Pravilima natjecanja.. Pozovite i svoje prijatelje iz Hrvatske i svijeta da sudjeluju u natjecanju.

Mnogo uspjeha i lijepih veza.

Natjecateljsko povjerenstvo