U subotu, 25. travnja, od 16.00 do 18.00 sati (lokalno vrijeme) održava se još jedan HRVATSKI RADIOAMATERSKI KUP, najveće KV natjecanje u „domaćoj konkurenciji“.
Dopunjena pravila natjecanja možete pročitati ovdje. U pravilima objavljenim u časopisu „Radio HRS 2-2009“ greškom je ispuštena kategorija TIMOVI, a ima nekih manjih dopuna i za kategoriju „portabl postaje“.

U kategoriju portabl postaja mogu ući sve postaje koje ispunjavaju osnovne uvjete portabl rada:  rad izvan stalnog mjesta boravka koje je upisano u Dozvoli za rad, snaga do 100 watta outputa, i napajanje preko baterija, akumulatora ili agregata.

NOVO je da su postaje koje rade u kategoriji portabl OBAVEZNE uz svoj znak davati i oznaku /p.

Radio klubovi mogu sudjelovati samo u kategoriji E - više operatora (a kumulativno i u kategoriji Klubova i Timova).

U kategoriji klubova rezultat kluba dobije se zbrajanjem SVIH rezultata klupskih postaja. Pod klupskim postajama podrazumijevaju se radio klub ili sekcije kluba ili osobne postaje kojima je radio klub za kojeg prijavljuju bodove matični radio klub.

U sve popularnijoj kategoriji TIMOVA nije bilo nikakvih promjena. Tim čine tri postaje, bez obzira na kategoriju, koje svoju pripadnost timu prijave najkasnije 24 sata prije početka natjecanja.

Konačno postoji i softver za Hrvatski radioamaterski kup. To je 9A TEST koji možete skinuti na linku www.9a5k.com/9atest_install.zip a posljednja, najsvježija, verzija programa biti će objavljena na navedenom linku u petak navečer.
Svakako pokušajte instalirati ovaj program i raditi s njime u natjecanju. Ukoliko imate kakvih problema potražite odgovor na Forumu CRO CC portala.

Ukoliko i unatoč novome softveru bude još uvijek onih koji će svoj log morati voditi „ručno“ i ovoga puta biti će vam na raspolaganju usluge CRO CC-a za prebacivanje logova u "čudesni" Cabrillo format.

NE ZABORAVITE! Da bi rezultati natjecanja bili što realniji potrebno je u „robota“ ubaciti što više natjecateljskih dnevnika pa je SVAKI vaš log bitan za krajnji rezultat natjecanja, bez obzira na broj veza koje ste tijekom natjecanja odradili.

Vjerujem da će ovogodišnji HRKup biti rekordan po broju učesnika………………..

Sretno SVIMA i čujemo se u subotu u 16 sati na 80 metara CW