Slovenia Contest Club (SCC) svake godine, prve subote u kolovozu, organizira natjecanje EU HF CHAMPIONSHIP. Ove godine natjecanje se održava 1. kolovoza od 12.00 UTC do 23.59 UTC. U ovome natjecanju postoji i "Nacionalna kategorija"u kojoj se zbrajaju svi rezultati postaja iz jedne zemlje bez obzira na klupsku pripadnost. Dovoljno je da sudjelujete u natjecanju i svoj natjecateljski log pošaljete organizatoru.

Radi se na opsezima od 1,8 do 28 MHz, bez WARC opsega a rad u DX segmentima opsega nije dozvoljen.

Dozvoljene su samo veze između europskih postaja a u vezama se razmjenjuje RS(T) + dvoznamenkasti broj koji označava godinu u kojoj je operator dobio svoju prvu licencu za rad na radio postaji. Operatori na klupskim postajama i operatori "gosti" koji rade na postajama koje su vlasništvo drugog licenciranog radioamatera daju dvobrojčanu oznaku svoje osobne prve licence.

Množitelji su različite dvobrojčane oznake i računaju na svakom opsegu posebno, bez obzira na vrstu rada.

Postoji samo kategorija "Jedan operator, svi opsezi" podijeljena u šest razreda zavisno od vrste rada i snage predajnika.

Posebnu pozornost treba obratiti na izmjene opsega i vrsta rada tijekom jednog punog sata.
Sve veze koje budu održane nakon dozvoljenih 10 promjena biti će brisane iz loga.


Svi koji priželjkuju visok plasman u ovome natjecanju ne smiju zaboraviti ni odredbu pravila koja kaže da plaketu neće dobiti postaja koja pobijedi u bilo kojoj kategoriji ako nije u svome logu za svaku vezu imala upisanu točnu frekvenciju.

Ovdje možete naći detaljna pravila ovoga natjecanja, rezultate iz proteklih godina, dosadašnje rekorde, kao i besplatan software za ovo natjecanje.