Organizaciju UN DX CONTEST – Open Kazakhstan Championship nakon prošlogodišnjeg lošeg starta (rezultate možete pogledati ovdje) preuzeli su zajednički The Kazakhstan Federation of Radiosport and Radioamateur (KFRR) i Ministarstvo turizma i športa Republike Kazahstan. Ovogodišnji UN DX CONTEST održava se od 12.00 UTC u subotu, 22. svibnja, do 12.00 UTC u nedjelju 23. svibnja.

Radi se na opsezima od 160 do 10 metara (bez WARC) a dozvoljene vrste rada su CW i SSB. kategorije su: Jedan operator - svi opsezi (CW, SSB ili MIX), Jedan operator – jedan opseg (MIX), Više operatora i SWL. U kategorijama Jedan operator - svi opsezi postoji podjela po snazi predajnika na Veliku snagu i Malu snagu (max 100 watta). Kategorija Više operatora podrazumjeva Veliku snagu i obje vrste rada.


Postaje iz Kazahstana u vezama se izmjenjuju RS (T) + oznaku KDA distrikta (jedno slova i dva broja). Postaje izvan Kazahstana u vezama izmjenjuju RS(T) + redni broj veze koji počinje od  001.

Za postaje izvan Kazahstana veze sa vlastitom zemljom vrijede 2 boda, veze s istim kontinentom 3 boda, DX veze 5 bodova, a veze sa UN postajama 10 bodova.


Množitelji su različiti KDA distrikti i različiti DXCC entiteti na svakom opsegu posebno (bez obzira na vrstu rada).

Organizatori za vođenje loga preporučuju softvere: TR4W, MixW, AAtest, N1MM i UR5EQF.

Rok za dostavu logova je 30 dana po održanom natjecanju (najkasnije do 24.06.2010.) na email adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Izvorna pravila natjecanja sa svim detaljima možete pronaći ovdje.