altSCANDINAVIA ACTIVITY CONTEST održava se ove godine po 52. puta a organizator ovogodišnjeg natjecanja je danski EDR. SAC CW održava se u standardnom terminu, trećeg punog vikenda u rujnu. Ove godine je to 18. i 19. rujna, od 12.00 UTC u subotu do 11.59 UTC u nedjelju. SAC SSB je, ove godine, zbog preklapanja termina sa CQ WW DX RTTY natjecanjem pomjeren na termin drugog vikenda u listopadu.


Nekih drugih značajnijih promjena u pravilima ovogodišnjeg natjecanja nema. Radi se na opsezima od 3,5 do 28 MHz (bez WARC) a dozvoljene su veze samo s postajama iz Skandinavije, točnije sa DXCC entitetima: JW, JX, LA, OH, OH0, OJ0, OX, OY, OZ, SM i TF.

Kategorije su: Jedan operator, svi opsezi (velika snaga, mala snaga, QRP) i Više operatora, jedan predajnik.  Natjecateljima u kategoriji Jedan operator nije dozvoljena uporaba DX clustera. U kategoriji Više operatora vrijedi tzv „10 minutno pravilo“ obaveznog zadržavanja na opsegu. Postajama u kategoriji Više operatora dozvoljena je uporaba DX clustera kao i druge postaje za sakupljanje množitelja.

Sve potrebite informacije o ovome natjecanju možete naći na web stranici www.sactest.net dok na web stranici qrq.se/sac/ možete pogledati tko je sve prijavio svoje sudjelovanje u natjecanju.