altCQ WW Contest Committee objavio je, na CQ-contest reflektoru, da su Pravila CQ WW DX CONTEST-a neznatno promijenjena i nadopunjena. Najznačajnije promjene su povećanje broja diploma za Assisted kategoriju i skraćivanje vremena za dostavu natjecateljskog dnevnika.

Za postaje koje rade u kategoriji "Mala snaga, assisted" i "QRP, assisted" biti će posebno navedene i nagrađene diplomama.


"Band by band breakdown" objavljivat će se i za sve SOAB assisted, za Svijet, Europu i USA.


Povećat će se i broj plaketa tako što će njima biti nagrađeni i prvoplasirani u kategorijama SOAB Assisted - Europa, kao i prvoplasirani u Svijetu u SOSB Assisted kategorijama.

U natjecateljskom logu postaje koja je radila u kategoriji Više operatora, jedan predajnik i koristila run i multiplier postaju obavezno mora biti označeno koja je postaja odradila vezu. Ne zaboravite da i za multiplier postaju vrijedi tzv. deset minutno pravilo. Upozoravaju se natjecatelji u ovoj kategoriji da ne ispravljaju vremena kako bi se uklopili u ovo pravilo.

CC ponovo naglasak stavlja na "Play fair" i upozorava sve učesnike koji streme top plasmanima da će njihovi logovi proći rigoroznu kontrolu. Neprijavljena uporaba DX clustera, "dodatni operatori"" u kategoriji Jedan operator, emitiranje dva signala istovremeno na jednom bandu, ili na različitim bandovima u isto vrijeme u kategoriji Jedan operator predstavljaju kršenje pravila natjecanja.

Rok za dostavljanje natjecateljskih dnevnika od ove godine je skraćen tako logove za SSB natjecanje treba dostaviti do 21. studenog 2010. godine, a logove za CW natjecanje do 21. prosinca 2010. godine.

Cjelovita pravila natjecanja pogledajte na www.cqww.com