altPrvi vikend u mjesecu listopadu već dvadesetak godina termin je prvog od dva Oceania DX natjecanja koja organiziraju australska WIA i novozelandski NZART kao nastavak tradicije VK/ZL Contesta. OCEANIA DX CONTEST 2010 SSB održava se ove godine 2. i 3. listopada u terminu od 08.00 UTC u subotu do 07.59 UTC u nedjelju. Za ovogodišnje natjecanje organizatori su nam pripremili više novina.

U kategoriji Jedan operator sudionici će biti podijeljeni po snazi predajnika na Jedan operator, mala snaga i Jedan operator, velika snaga.

Ukinuta je kategorija „Multi single“ a zamijenit će ju kategorije „Multi – one“ i „Multi – two“, odnosno Više operatora, jedan predajnik i Više operatora, dva predajnika.

Natjecateljske logove koje organizatoru šaljete emailom sada će primati „email robot“ koji će vam automatski slati potvrdu o prihvaćanju ili odbijanju vašeg loga. Ukoliko ne dobijete potvrdu o prijemu loga ili naiđete na neki drugi problem pri slanju svoga loga slobodno se obratite natjecateljskoj komisiji na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Svi poznatiji contest softveri imaju modul za ovo natjecanje no ukoliko niste u mogućnosti stvoriti Cabrillo format možete upotrijebiti formu za manualno kreiranje Cabrillo file-a koja će te naći na www.b4h.net/cabforms/

Ukoliko se postaja javlja iz portabla onda predmetak DXCC entiteta iz kojeg se javlja mora obavezno biti ispred uobičajene pozivne oznake. Npr. ZL1/9A9XX  a nikako ne 9A3XX/ZL1.

Ako postaja vam s kojom radite vezu ne da redni broj veze slobodno upišite 001.  

Ukoliko ste radili na više opsega a želite vaš log poslati za kategoriju Jedan operator, jedan opseg obavezno morate poslati natjecateljski dnevnik sa svim vezama (na svim opsezima) a svoj odabir kategorije (opsega) naznačite na za to predviđenom mjestu u Cabrillo formatu loga.

I posljednji novitet. Da bi ste stekli pravo na osvajanje diplome potrebno je imati minimalno 10 veza.

Cjelovita pravila natjecanja, sa svim ovim novinama, možete pronaći na www.oceaniadxcontest.com/rules.pdf