Vikend pred nama donosi IARU HF Championship - za neupućene, mixed-mode kontest CW/SSB u trajanju 24 sata na opsezima 160-10m. 
Pravila se nalaze na poveznici http://www.arrl.org/iaru-hf-world-championship

Za vrijeme trajanja natjecanja biti će aktivna 9A ekipa organizirana sa više lokacija u 9A0HQ - pozivamo sve 9A amatere da se odazovu u što većem broju te odrade QSO i na taj način daju bodove našoj ekipi, koju ove godine organiziraju i predvode mladi operateri te su u većem broju aktivni sa svih lokacija.

 

 

 

Budući su ekipe umrežene i koriste chat unutar N1MM log-a , nemojte okljevati pitati operatera 9A0HQ postaje za info o frekvenciji neke od 9A0HQ momčadi - frekvencije svih ekipa su znane te operator s 80M npr može prenjeti qrg te najavu / sked onome na 160M npr, a posebno su dobrodošli "skedovi" u satima kada je na nekom opsegu niži rate.

Za vrijeme ovog natjecanja se također održava WRTC u Italiji - World Radiosport Team Championship, gdje sudjeluju 9A operatori 9A3A - Ivo, 9A3LG - Zvonko, 9A7DX - Vedran te Srđan - 9A3SMS kojega valja posebno istaknuti kao natjecatelja člana nekoliko Youth teams.

Čujemo se na radio valovima...